Rekordmålvakten Gordon uttagen ur Skottlands EM-trupp 2024

Rekordmålvakten Gordon uttagen ur Skottlands EM-trupp 2024

Craig Gordon togs inte ut i Skottlands trupp till EM 2024, vilket förbundskapten Steve Clarke meddelade på fredagen efter det oavgjorda resultatet mot Finland i den sista träningsmatchen, där målvakten blev landets äldste landslagsspelare.

Gordon, 41, ersatte Angus Gunn i 2-2-matchen på Hampden Park, där Billiga Skottland fotbollströjor ledde med 2-0, och slog därmed David Weirs rekord från 2010, då han spelade 40 år och 116 dagar gammal.

Hearts-målvakten drabbades av en allvarlig benskada i slutet av 2022 och gjorde inte comeback förrän i januari i år.

"Jag tänkte inte ta in fyra målvakter. Det var ett riktigt tufft beslut att utelämna Craig, när man tänker på den skada han har kommit tillbaka från", sa Clarke till reportrar.

”Jag kände bara att under den tid som han hade varit tillbaka och inte blivit nummer ett i Hearts igen, hade han bara spelat sju matcher sedan december 2022, det är en lång tid.”

Retro fotbollströja

Gordon hade informerats om beslutet på torsdagskvällen, men tog plats på bänken i fredagens match och gjorde sitt 75:e framträdande för Skottland 20 år efter debuten.

”Det var ett riktigt tufft samtal med Craig, det var ganska känslosamt för att vara ärlig för oss båda tror jag”, säger Clarke.

”Men det som utmärker honom är att han är här i kväll, för i slutet av samtalet sa jag: ’Hör på, jag förstår om du inte gillar mig och inte vill göra det här, men jag skulle vilja ge dig din 75:e landslagströja i matchen på Hampden i morgon’.”

Rangers försvarare John Souttar är den andra spelaren som missar matchen efter att ha varit uttagen i den preliminära truppen.

Ben Doak och Lyndon Dykes hade redan ersatts på grund av skada av Tommy Conway och Lewis Morgan, som båda kom från bänken mot Finland och behåller sina platser i den slutliga truppen till Tyskland fotbollströjor barn.

Skottland möter värdnationen Tyskland i öppningsmatchen i EM 2024 den 14 juni och möter sedan Schweiz och Ungern i grupp A, där man siktar på att nå åttondelsfinal för första gången.


adidassoccershoesfans

191 Blog posts

Comments